Svenska Spel och deras skraplotter

I mitten av 1900-talet så blev det lagligt att spela om pengar i Sverige. För visst skulle svenskarna få ha något att roa sig med efter de tunga, påfrestande krigsåren! Idag innehar svenska staten spelmonopol på spel om pengar och det är Svenska Spel som reglerar marknaden.

Svenska Spel erbjuder en mängd olika spel. Man kan köpa och spela deras spel både hos ombud i t.ex. affärer, på deras onlinebaserade spelsajt eller på något av deras fysiska casinon runtom i Sverige. Svenska Spel erbjuder bland annat de populära skraplotterna både som fysiska lotter och på deras spelsajt online.

Mest populära lotten är Triss

Den mest populära lotten är Triss-lotten som kom redan år 1986 och beroende på vilken lott man köpt så kan man vinna upp till 5 000 000 kr direkt på skrapet. Några sekunders skrapande och man kan alltså bli mångmiljonär. Om man skrapar fram tre tv-apparater på sin lott så får man komma in till en tv-studio och skrapa fram stora vinstsummor i direktsändning.

Folkliga Bingo blir skraplott

Svenska Spel erbjuder även en version av det folkliga Bingospelet. Man kan köpa en lott med fyra spelplaner och en mängd förutbestämda nummer. Om man kan skrapa fram de förutbestämda numren i rätt mönster så får man bingo och vinner. Precis som ett vanligt Bingospel alltså.

Keno som skraplott

Man kan även köpa en Skrapkeno-lott. Då får man förutbestämda vinstnummer och om dessa skrapas fram på nummerraderna på lotten vinner man fina priser.

Svenska Spels skraplotter är alla mycket populära, man får känna av en härlig spänning och man vet direkt om man vunnit eller ej.