Svenska Spel

Svenska Spel är ett statligt aktiebolag som erbjuder olika typer av spel både genom spelbutiker i Sverige, men även för spel online. Bolaget erbjuder ett antal populära produkter som odds, poker, skraplotter, lotterier och allehanda casinospel som både spelautomater och bordsspel. Verksamheten är statlig och kontrolleras genom Lotteriinspektionen i Sverige.

scratch_off_lot_1295633609

En liten historielektion om Svenska Spel

Det hela startade som ett litet privatägt bolag vid namn Tipstjänst redan år 1934. Som vi nämnde för dig ovan, så är detta idag ett statligt bolag och staten tog över bolaget år 1943. Grundarna av Skrapaskraplotter trisslotter svenska spelbolaget hade kvar sina privatägda aktier ända fram till 1970-talet. Du har säkert precis som många andra svenskar, någon gång inhandlat en lottokupong, som hållit spänningen uppe några dagar. Lotto introducerades under 1980 och hade då inte någon koppling till idrott alls. Till allas vår förtjusning introduceras skraplotten Triss under 1986.

Triss är kanske skraplotternas prototyp, vem har väl inte köpt några Trisslotter i pressbyrån på vägen hem från jobbet. Den gula trisslotten är även idag högpopulär och kommer säkerligen även förbli så under många år framåt. Har man tur så kan man även få lov att vara med och skrapa fram en storvinst i direktsänd TV. Den populära trisslotten kan du handla även i t.ex. ICA-affärer och spelbutiker som innehar ett tillstånd för just lottförsäljning. Håll med om att det är lite spännande att skrapa fram och avslöja ett belopp i taget… kanske blir det din tur att ta hem nästa storvinst.

Det kanske inte är så många som förknippar nätpoker med Svenska spel, men de var faktiskt framme tidigt med lansering online. Redan år 2006 kom de med sin version av poker på nätet och det var just under denna tid som pokerspelandet var superpopulärt i Sverige.

Den populära skraplotten

Olika skraplotter fran svenska spelEn skraplott är rätt och slätt precis vad det låter som. En lott där spelaren skrapar fram ett resultat som förhoppningsvis innebär en vinst. Skraplotten har rötter tillbaka till 70-talet och skapades från början av ett amerikanskt företag. Man tog fram en lott där spelaren skulle få tre träffar för att få fram en vinst.  Visst känner du igen upplägget, så ser ju nämligen skraplotten ut än idag.

Några populära varianter av skraplotten:

  • Trisslott
  • Skrap-Bingo
  • Skrappyramid och skrap-labyrint.
  • Sverigelotten och miljonlotten.

Svenska spel erbjuder spel online

Det svenska monopolet kanske irriterar många spelare, men dock är det otroligt populärt att spela hos Svenska Spel även på nätet. Många svenskar tror vi känner sig säkra, då det känner att detta är en säker spelsida som är helsvensk och värnar om rätt vist spel. Skapa ett spelkonto och bli kund hos svenska spel för att ta del av helsvenska och rättvisa skrapspel. Förutom spelutbudet när det gäller skraplotter, så kan du självklart spela på klassiker som Stryktipset, Måltipset, Lotto och Keno för att bara nämna några av de populära produkterna.

När du är inne på Svenska Spel online, så klicka på ”Spel” i huvudmenyn och därunder hittar du skraprelaterade spel. Under Skrapspel hittar du klassiker som du kan skrapa på nätet, som t.ex. SkrapKeno, Skrapbingo och även Skrapmatcha. Det sistnämnda spelet matchar dina turnummer och ger dig möjlighet till hela 5 vinster samma spel! Det gillar vi verkligen på Skrapaskraplotter.nu!

Varför pröva?

För dig som kanske ännu inte hunnit testa spela skrap på nätet, undrar kanske vad tjusningen är i detta spel. Nummer ett är självklart att du kan vinna riktigt  mycket pengar – närmare bestämt upp till 1 miljon kronor i varje skrapspel som vi nämnde för dig ovan. Det tar ju lite längre tid och du drar ut lite på spänningen, vilket alltid är lite trevligt! När du spelar och ska skrapa din väntande lott, så klickar du först fram de översta fälten och sedan markerar du dem i spelfältet. Du vet väl att du även kan vinna mer än en gång per lott?

När du spelar klassiska Trisslotten på nätet, så har du tre olika val. Varför inte starta med en Minitriss som kostar 10 kronor, där du kan vinna upp till 100 000 svenska kronor. Nästa steg är en lott för 30 kronor där du kan vinna upp till 100 000 kronor i månaden under en period om 25 år! För dig som vill satsa stort väljer du en Dubbeltriss! Du kan vinna upp till hela 3 gånger på en och samma lott. En liten trevlig funktion hos Svenska Spel, är möjligheten att ge bort en Trisslott på nätet. Du hittar detta under Triss och om du scrollar längst ned. Alltid en trevlig gåva till någon som du vet har det mesta och är svår att köpa något spännande till.

Spelbolaget värnar om idrotten

Som du säkert redan känner till, så värnar svenska spel om idrottslivet i Sverige och då synnerligen ungdomsidrotten. Online finns det en sida som fyndigt kallas för ”Gräsroten”. Här kan ditt spel ge poäng till just din favoritförening och dessa poäng kommer att omvandlas till pengar. Du kan vara med och påverka vilka föreningar som du vill hjälpa genom spel på nätet. Om du för övrigt är mer intresserad av idrott, och då särskilt fotboll, än skraplotter kan du gå in på fotboll.com/1×2 för att få alla de senaste tipsen angående betting!